Maskas Hair Salon vol. 3

ABOUT

Έργο: Μάσκας Hair salon.

Σχεδιασμός, αδειοδότηση και κατασκευή.

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Φωτογραφία: Στέφανος Τσόγιας

 

Το Maskas Hair Salon στεγάζεται σε ισόγειο χώρο στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

 

Βασικός στόχος της ανακαίνισης ήταν η δημιουργία ενός χώρου ικανού να υποδεχτεί – φιλοξενήσει τον πελάτη με βάση τα υψηλά standards της επιχείρησης.

Το πεδίο δράσης, ένας επιμήκης χώρος με φυσικό φωτισμό στα δύο άκρα, έχει οργανωθεί ως γειτνιάζουσες  ημιαυτοτελείς κλιμακωτές μονάδες.

 

Μ1

Η όψη του κομμωτηρίου αντιμετωπίστηκε ως βιτρίνα καταστήματος Κεντρικά, δεσπόζει η ψηλή γυάλινη (από lacobel) θύρα – καθρέπτης ενώ στα δύο άκρα της ισομερούς τζαμαρίας διατάσσονται προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης που βρίσκει κανείς διαθέσιμα εντός του κομμωτηρίου.

Μ2

Το πρώτο τμήμα πλησίον της εισόδου έχει αποδοθεί στον χώρο υποδοχής και αναμονής. Ένας χώρος, που κυριαρχούν οι μαύροι τόνοι – δάπεδο και τοιχοποιίες. Ένα δερμάτινο καθιστικό τοποθετείται απέναντι από το έπιπλο υποδοχής και λειτουργεί ως σαλόνι αναμονής. Το βεστιάριο εντοπίζεται μέσα στο πολύ-έπιπλο υποδοχής ενώ μία φωτεινή οθόνη προβάλλει τις τάσεις της εποχής. Στην ίδια ενότητα, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για προϊόντα ομορφιάς, τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα σε ειδική κατασκευή, απέναντι από την υποδοχή.

Μ3

Η αλλαγή του μαρμάρινου δαπέδου από μαύρο σε λευκό σηματοδοτεί την είσοδο του πελάτη στον χώρο περιποίησης. Ένας επιμήκης χώρος – “διάδρομος” φιλοξενεί τις θέσεις εργασίας και επίτοιχους καθρέφτες κατά μήκος των δύο παρειών.  Ένα στοιχείο ναρκισσισμού που εγκολπώνεται στο σχεδιασμό και επιτρέπει στον πελάτη να παρακολουθεί το είδωλό του σε αμέτρητες γωνίες και προοπτικές καθ όλη τη διάρκεια παραμονής του στο χώρο – είσοδος, κατά τη  διάρκεια του κουρέματος – χτενίσματος και πιο σημαντικό, κατά τον έλεγχο του τελικού αποτελέσματος

Μ4

Στο τμήμα που ακολουθεί τοποθετείται το color bar. Ειδική διαμόρφωση σε χρήση μπαρ, φιλοξενεί τον πελάτη όσο ο υπεύθυνος βαφής παρουσιάζει και παρασκευάζει τα απαραίτητα που θα χρησιμοποιηθούν για την βαφή που θα ακολουθήσει. Σε επιτοίχεια  κατασκευή, παρουσιάζεται όλη η χρωματική παλέτα και οι κωδικοί των προϊόντων.

Μ5

Στο βαθύτερο τμήμα του κομμωτηρίου τοποθετούνται οι λουτήρες και οι θέσεις όπου εφαρμόζονται οι θεραπευτικές αγωγές. Το σημείο αυτό, απομακρυσμένο από  τα βλέμματα των περαστικών προσφέρει στον επισκέπτη την απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία κατά την διάρκεια της θεραπείας και περιποίησης.

 

Μεταξύ των διαδοχικών ενοτήτων του κομμωτηρίου τοποθετούνται διάτρητες μεταλλικές κατασκευές διακοσμημένες με φτέρες και άλλα πράσινα στοιχεία, τα οποία καταφέρνουν και υποδιαιρούν τον χώρο κρατώντας ταυτόχρονα οπτικά την ολότητα και ενότητά αυτού και της ανοιχτής κάτοψης.

 

Τέλος, στα πλαίσια της καλής λειτουργίας και εύκολης καθαριότητας του χώρου το σύνολο της επίπλωσης – διακόσμησης του χώρου, συμπεριλαμβανομένων των καθρεφτών και των πάγκων εργασίας, αναρτώνται στους τοίχους αφήνοντας το απαραίτητη απόσταση από το δάπεδο.

 

 

 

 

CATEGORY
[:el]Επαγγελματικοί Χώροι[:en]Business[:]